Vegaaninen uunifetapasta

helmikuuta 16, 2019



Pari viikkoa olen seurannut, miten Liemessä-Jennin uunifetapasta on villinnyt somessa. Seuraan Jenniä Instagramissa, ja tulin katsoneeksi IG Storiet, joissa hän kokkasi uunifetapastaa, ja joista koko villitys alkoi. Kun resepti tuli julki, seuraavat päivät olivat somen ruokakuplassa yhtä uunifetapastahypeä. Ihan kreisiä, millaisen ilmiön yksi pasta saa aikaan! Pian Jenni oli puhumassa aiheesta jopa telkkarissa.

Resepti kuulosti todella herkulliselta, joten pakkohan sitä oli testata! Alkuperäisestä reseptistä kuitenkin muokkasin oman vegaanisen versioni. Ja siitä tuli hyvää! Haluan jakaa tämän sovelluksen myös teidän iloksi.

Kokemukseni valmiista vegaanisista juustoista eivät ole erityisen hyviä, joten vegaaniset fetat jäivät kauppaan tälläkin kertaa. Mutta onneksi on mantelifeta! Se ei maistu samalta kuin oikea feta (miten voisikaan maistua), mutta jotenkin fiilis on silti saman tyyppinen. Olen jo useamman vuoden ajan valmistanut mantelifetaa säännöllisesti ja käyttänyt oikean fetan tapaan varsinkin salaatteihin - koska se on tosi hyvää! Mantelifetasta on blogissa ihan oma postauskin, joka kannattaa käydä lukemassa. Ja jos haet blogista reseptejä sanalla mantelifeta, huomaat sen päätyneen aika moneen ruokaan jo ennen tätä...

Testasin ekan erän pastaa mantelifetapalasta, jonka löysin pakastimesta. Toinen erä piti tehdä melkein heti perään valoisaan aikaan, jotta sain reseptin ja pari kuvaa tännekin. Vegaanisen ruoan ystävätkin voivat siis nyt päästä nauttimaan tästä somehitistä!





Vegaaninen uunifetapasta

(3 annosta)

300 g pastaa
500 g kirsikkatomaatteja
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
chilihiutaleita
timjamia

Mantelifeta

150 g mantelijauhetta
1 1/4 dl vettä
4 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 1/4 tl suolaa


  1. Aloita mantelifetan valmistuksella. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Vuoraa siivilä harsolla kaksinkertaisella harsolla ja kaada massa harsoon. Jätä valumaan yön yli. Minulla massa sai valua noin 12 tuntia.
  2. Seuraavana päivänä siirrä mantelifeta uunivuokaan. Voit tässä vaiheessa muotoilla fetan haluamaasi muotoon. 
  3. Lisää uunivuokaan mantelifetan kaveriksi tomaatit. Valuta niiden päälle oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa. Ripottele vuokaan myös muut mausteet. Laita vuoka uuniin ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa voit halutessasi nostaa vuoan joksikin aikaa ylätasolle, niin tomaatit ja mantelifeta saavat paremmin väriä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Kaada pasta vuokaan ja nostele kaikki kevyesti sekaisin. Halutessasi voit tarjota uunifetapastan kanssa tuoretta basilikaa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia