Sitruunainen linssi-perunasalaatti

toukokuuta 29, 2019




Ei kesää ilman perunasalaattia! Tein tätä ensimmäisen kerran vapuksi vanhan sadon perunoista ja kirjaamatta mitään määriä ylös. Postasin kuvan Instagramiin ja saman tien sain kysymyksen, että saisiko tähän tarkempaa reseptiä. Toisin sanoen sain hyvän syyn tehdä tuon salaatin pian uudelleen! Ja mikäs siinä, koska siitä tuli tosi hyvää.

Pidän erityisesti perunasalaateista, joissa on kirkas öljypohjainen kastike. Etenkin vielä sitruunankuorella ja -mehulla höystetystä salaatista tulee näin kivan raikas. Sitruunat muuten ovat yksi jääkaappini perusvarustuksesta. Niitä pitää olla aina! Ilman sitruunaa kokkailusta ei tunnu tulevan yhtään mitään.

Tähän pottusalaattiin hienonsin reilusti tuoretta tilliä, joka maistuu jotenkin tosi kesäiseltä. Suomalaiset mieltävät tillin usein lähinnä kalan mausteeksi, mutta oikeastihan tilli sopii tosi monenlaisiin juttuihin. Kreetalla käydessäni huomasin, miten tilliä lisättiin moniin vihersalaatteihin - ja sehän toimikin erittäin kivasti. Lisäksi se sopii hyvin esimerkiksi hummukseen. Vanha kunnon tilli kannattaa siis ottaa monipuoliseen käyttöön!




Sitruunainen linssi-perunasalaatti

(4-6 annosta)

1 kg varhaisperunoita
1 tlk (380 g/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä (esim. Pirkka)
1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia (esim. Pirkka)
2 nippusipulin vartta (+ sipuliosat, jos ovat pienet)
1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna
3 tl sitruunankuorta raastettuna
n. 3 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

  1. Pese perunat hyvin. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. 
  2. Valuta linssit lävikössä ja huuhtaise kylmällä vedellä. Valuta kaprikset liemestään. Hienonna nippusipulit ja tilli.
  3. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa. Kannattaa antaa salaatin maustua jääkaapissa ainakin hetken ajan ennen tarjoamista. Sitruunaisen linssi-perunasalaatin seurana maistuvat grilliherkut.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia