Soijarouhe-maapähkinänuudelit

maaliskuuta 29, 2019


Vanha tuttu soijarouhe pelastaa monen arkiruoan. Se on halpaa, säilyvää, eikä vaadi turvotuksen lisäksi muuta kypsennystä. Hyvin maustettu soijarouhe nuudelien kanssa on erittäin kelpo arkiruoka ja sopii varsinkin niihin tilanteisiin, kun ruoka pitää saada pöytään nopeasti. Ja pikapikaa tämä todellakin valmistuu, koska koko homman tekemiseen menee ehkä vartin verran.

Maustoin soijarouheen aasialaisittain mm. inkiväärillä, chilillä ja soijakastikkeella. Olennaisen silauksen antaa maapähkinävoi. Vaalea tahinikin sopii, mutta maapähkinävoi nyt vaan on parasta! Pinnalle ripotellut suolapähkinät tuovat kivan rouskuvan suutuntuman ja hienonnettu korianteri tai kevätsipuli ripauksen luksusta arkeen.

Lautaselta ei kannata unohtaa kasviksia. Soijarouhe-maapähkinänuudelien kanssa maistuvat vaikka porkkana- ja kurkkuviipaleet joko riisiviinietikkamarinadilla tai ilman. Myös höyrytetty parsakaali toimii aina.

Toivottavasti tämä näppärä nuudelihässäkkä päätyy teidänkin arkiruokalistalle! Itse testailin tätä jo muutamaan otteeseen ja teen varmasti jatkossakin.




Soijarouhe-maapähkinänuudelit

(4 annosta)

3 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl seesamiöljyä
3 dl soijarouhetta
n. 4 dl vettä
n. 1 1/2 rkl soijakastiketta (voit käyttää myös vähäsuolaista soijakastiketta, lisää määrää tarvittaessa)
n. 2 tl srirachaa 
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
4-5 rkl maapähkinävoita (esim. Pirkka)
250 g vehnänuudeleita

Pinnalle

kevätsipulia tai tuoretta korianteria
suolapähkinöitä

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla, mutta ei liian kuumaksi. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetki öljyssä. Varo polttamasta. 
  3. Lisää soijarouhe ja perään noin puolet vedestä. Lisää soijakastike, sriracha, etikka ja sokeri. Sekoittele ja lisää sitten loput vedestä sekä maapähkinävoi. Seoksen on tarkoitus muistuttaa paksua puuroa, joten lisää vettä tarvittaessa.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipuli/korianteri ja rouhi suolapähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  5. Annostele lautaselle nuudeleita, soijarouheseosta ja pinnalle kevätsipulia/korianteria ja suolapähkinöitä. 


Saatat pitää näistä

0 kommenttia