Paprika-linssisalaatti

helmikuuta 04, 2019




Marraskuussa jaoin täällä blogissa yhden salaattireseptin, jonka alkuperäisen reseptin bongasin Lotta Viitaniemen keittokirjasta Syötävän hyvät - 38 salaattia ja kulhoa. Kirjassa oli niin monta kivaa salaatti-ideaa, että minun on ihan pakko kirjata tänne muistiin toinenkin testaamani ohje. Kannattaa tosiaan hankkia Lotan kirja käsiin!

Paahdetut kasvikset ja marinoidut linssit ovat aina toimiva yhdistelmä - ainakin kun niihin yhdistää vielä tuoreita yrttejä ja ihanaa mantelifetaa. Värikkäät paprikat myös näyttävät varsin herkulliselta tummien belugalinssien kanssa. Tämän tyyppisiä salaatteja on taidettu nähdä tässä blogissa ennenkin, mutta tässä jälleen talteen yksi variaatio. 😃






Paprika-linssisalaatti

(2 annosta)

2 isoa (480 g) paprikaa (1 punainen ja 1 keltainen)
1 dl belugalinssejä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
suolaa
mustapippuria
sokeria
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
100 g mantelifetaa
n. 1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna


  1. Leikkaa paprikat reiluiksi suikaleiksi. Lorauta päälle hiukan öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes paprikat ovat sopivasti kypsyneet.
  2. Keitä linssit pakkauksen mukaan kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Mausta lämpimät linssit sitruunamehulla, öljyllä sekä ripauksella mustapippuria ja sokeria. Lisää tarvittaessa myös suolaa. Yhdistä linssien joukkoon aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Laita tarjoiluvadille tai suoraan lautasille kerroksittain paprikaa, linssiseosta, murennettua mantelifetaa ja timjamia. Tarjoa leivän kanssa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia