Munakoiso-granaattiomenasalaatti ja tahinikastike

joulukuuta 26, 2018

Pehmeäksi paahdettu munakoiso, makea granaattiomena ja täyteläinen tahinikastike ovat täydellisesti toimiva makukolmikko.



Täyteläisen pehmeäksi kypsennetty munakoiso on mielestäni todella hyvää monenlaisissa ruuissa - niin kuin vaikka salaateissa. Tämä simppeli salaatti on raaka-aineiltaan aika suoraan Lähi-idän keittiöstä kotoisin: munakoisoa, granaattiomenaa, pinjansiemeniä, minttua ja tahinikastiketta. Yksinkertaista ja aina niin hyvää.

Jos joululaatikot jo alkavat tökkiä tai mietit uudeksivuodeksi ruokaideoita, niin tässä yksi sellainen! Munakoiso-granaattiomenasalaatin kaveriksi kannattaa kattaa pöytään ainakin falafeleja, hyvää leipää ja tietenkin hummusta. Kaikki nämä voi oman inspiraation mukaisesti joko valmistaa itse tai ostaa valmiina, joten menu on aika kätevä valinta riippumatta siitä, haluaako keittiössä hääriä pitkän kaavan mukaan tai vain sen aikaa, mitä salaatin valmistaminen vie.



Munakoiso-granaattiomenasalaatti ja tahinikastike

(2 annosta)

1 (450 g) munakoiso
2-3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
babypinaattia tai muuta salaattia
1 dl granaattiomenansiemeniä
2 rkl pinjansiemeniä
tuoretta minttua

Tahinikastike

2 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
n. 1 1/2 rkl vettä
suolaa


  1. Leikkaa munakoisot noin 1/2 cm:n paksuisiksi siivuksi. Levitä siivut uunipellille leivinpaperin päälle. 
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se pienessä astiassa oliiviöljyn kanssa. Sivele munakoisot öljy-valkosipuliseoksella ja ripottele pinnalle vielä suola. Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä siivut paahtamisen puolivälissä.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Hienonna minttu. Valmista tahinikastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  4. Levitä tarjoiluvadille huuhdottu pinaatti ja lado sen päälle munakoisot. Ripottele päälle granaattiomenansiemenet, pinjansiemenet ja hienonnettu minttu. Valuta pinnalle vielä tahinikastike. Salaatti maistuu haaleana tai kylmänä.






Saatat pitää näistä

0 kommenttia