Savutofuburgerit

toukokuuta 16, 2018

Savutofuburgereissa maistuvat perinteiset hölskytyskurkut ja raikas piparjuurikastike.



Kesä on tullut tänä vuonna yhdessä hujauksessa. Kokosin maukkaat savutofuburgerit, joista tulikin aika ihanan kesäisiä. Hölskytyskurkut ja piparjuurikastike yhdistettynä ruisleipään ja savutofuun todella maistuvat kesältä! Syödessä melkein tunsin olevani mökillä vehreän maaseudun rauhassa! 😄 Jos saa jo ajatella juhannusta, niin savutofuburgerit sopisivat siihenkin ajankohtaan tosi hyvin.

Kuten reseptin nimestä arvata saattaa, proteiinilisänä/pihveinä käytin burgereissa savutofua. Kaupoissa myydään erilaisia savutofuja. Jalotofun kylmäsavutofu saa makunsa aromista, ja tuotteen saatavuus on savutofuista varmasti parhain. Omasta mielestäni oikeasti savustettu tofu on kuitenkin maullisesti ihan eri sfääreissä. Savustettua tofua myyvät ainakin Ruohonjuuren ja Vegekaupan kaltaiset erikoisliikkeet sekä Lidl. Olen lukenut, että jotkut savustavat tofua myös itse - voisi ollakin tänä kesänä kiva kokeilu!




Savutofuburgerit

4 kpl

4 ruisleipää (esim. Reissumies)
300-400 g savutofua
rypsiöljyä
salaattia
tomaattia
tillinoksia

Piparjuuri-tillikastike

1/2 dl majoneesia (itse tehtyä tai valmista)
1 dl maustamatonta soijajogurttia (esim. Planti)
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
2-3 tl piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa

Hölskytyskurkut

1 (250 g) kurkku tai vastaava määrä avomaankurkkua
1 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
1/4 tl suolaa


  1. Valmista kastike piparjuuri-tillikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Siirrä jääkaapppiin maustumaan tarjoamiseen asti.
  2. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Laita kaikki hölskytyskurkkujen ainekset kulhoon tai vaikka pieneen kattilaan. Aseta kanneksi lautanen (tai kattilalle kansi). Ravistele kulhoa voimakkaasti, jolloin kurkut mehustuvat. Siirrä jääkaappiin maustumaan. Kastikkeen ja kurkut voit valmistaa juuri ennen tarjoiluakinkin, mutta jos teet ne vähän etukäteen, maut ehtivät paremmin tasaantua.
  3. Viipaloi tofu noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Paahda leipä tai lämmitä mikrossa. Viipaloi tomaatit. 
  4. Kokoa burgerit kasaamalla leipien väliin salaattia, tomaattia, kastiketta, tofua ja kurkkua. Nauti heti.

Saatat pitää näistä

1 kommenttia

  1. Ihanan raikkaan oloinen, kesäinen resepti.
    :) Kiitos. Testiin menee!

    VastaaPoista