Thai-linssikeitto

marraskuuta 08, 2017

Thaimaalainen currytahna sopii loistavasti linssikeittoon!




Miten sitä aina välillä jumittuukaan kokkailussa tiettyihin ajattelutapoihin - niin kuin esimerkiksi siihen, että thaimaalaista currytahnaa voi laittaa vain thaimaalaiseen ruokaan. Nyt vaan ihmettelen, miksi olinkaan jumittunut ajattelemaan näin. 😄 Lokakuun ensilumen aikaan olimme sopineet tyttöjen illan yhden ystävämme luokse. Hän hemmotteli meitä kattilallisella lämmittävää linssikeittoa. Aivan täydellistä pimeisiin syys- ja talvi-iltoihin! Pienen yllärin tarjosi se, että inkiväärin ja valkosipulin lisäksi keitossa oli mausteena reilusti thaimaalaista punaista currytahnaa. Miten olekaan tullut koskaan mieleen sama idea!

Currytahna teki keitosta ihan älyttömän hyvää, ja olikin pakko tehdä samaa keittoa uudelleen kotona.  Jotenkin olen aiemmin fiksautunut maustamaan linssikeittoni joko intialaiseen tai eurooppalaiseen tapaan. Mutta nyt punainen currytahna on kyllä ehdoton uusi suosikkini! Linssikeitto on siitäkin kiva, että se valmistuu aika sukkelasti arki-illan ruoaksi - niin kuin meillekin tuona lumisena lokakuun torstai-iltana... 😊



Thai-linssikeitto

(3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl öljyä
n. 2 rkl punaista thaimaalaista currytahnaa (käytin Spice up -merkkiä)
1 1/2 dl punaisia linssejä (kuivia)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
n. 4 dl vettä
2 dl kookosmaitoa


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. 
  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä valkosipulia ja sipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri ja currytahna. (Huomaa, että eri currytahnojen tulisuudessa voi olla eroa, eli lisää maistellen!) Lisää myös linssit, tomaattimurska ja vesi. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. 
  3. Lisää keittoon lopuksi kookosmaito. Tarkista maku. Tuore korianteri sopii hyvin keiton kanssa, mutta sitä ilmankin keitto on tosi hyvää.

Saatat pitää näistä

4 kommenttia

  1. Juuri tällaisia arkiruokia rakastan! Nopeita, ainekset aina saatavilla ja helppoja kuin mitkä. Meillä taidetaankin samantien tehdä linssikeittoa ohjeellasi lämmittämään niin masua kuin mieltäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos inspiroiduit! Nopeita ja käteviä arkiruokia ei varmasti koskaan ole liikaa.

      Poista
    2. Pakko vielä kommentoida, että tein tätä samointein ja oli kyllä helppoa ja hyvää :)

      Poista