Minttuinen kvinoasalaatti

huhtikuuta 10, 2017

Tuore minttu raikastaa värikkään kvinoasalaatin.



Joku voisi jo kutsua blogiani ihan mielikuvituksettomaksi, sillä taas postaan mantelifetaa sisältävän salaattireseptin... Pahoittelen! :D Mutta kun se mantelifeta on vaan niiiin hyvää. Suolainen mantelifeta antaa moneen salaattiin ryhtiä ja särmää. Niin tähänkin.

Viime viikonloppuna tuli hiukan juhlistettua uutta kotia ja synttäreitä, ja tuoretta minttua jäi yli mojitosta. Tämä salaatti lähtikin liikkeelle siitä, kun yritin keksiä mintulle kivan käyttökohteen. Tuloksena oli värikäs, paistettuja kasviksia sisältävä minttuinen kvinoasalaatti - sillä mantelifetalla höystettynä. :) En laittanut salaattiin mitään lisäproteiinia, joten tämä maistuu lisäkkeenä vaikka kasvispihvien tai pyöryköiden kanssa. Meillä syötiin tätä uusien Pirkka härkäpapupyöryköiden kanssa, joissa muuten on ihan huikea määrä proteiinia. Sattumoisin salaatissa on vähän pääsiäishenkeäkin, joten se sopii vaikka pääsiäispyödän alkuruuaksi tai lisäkkeeksi.





Minttuinen kvinoasalaatti
(3-4 annosta)

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 iso (300 g) punainen paprika
1 pieni (270 g) kesäkurpitsaa
2 (200 g) punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 dl tuoretta minttua hinonnettuna
1 annos mantelifetaa

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria


1. Huuhtele kvinoa siivilässä. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi, mausta se ripauksella suolaa ja lisää kvinoa. Keitä kvinoa kypsäksi kannen alla noin 15 minuuttia. Tarvittaessa valuta kypsä kvinoa siivilässä.
2. Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kasvikset rapsakan kypsiksi.
3. Yhdistä kvinoa ja kasvikset. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita salaatin joukkoon kastikeainekset ja lopuksi minttu. Levitä seos tarjoiluvadille ja murenna päälle mantelifeta. Vaihtoehtoisesti voit koota salaatin kerroksittain kulhoon (kvinoa-kasviseosta ja mantelifetaa kulhoon. Kvinoasalaatti sopii tarjottavaksi sekä haaleana että kylmänä.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia