Thaimaalainen tofu-nuudelikeitto

by - maaliskuuta 29, 2017

Thaimaalaisittain maustettu tofu-nuudelikeitto on herkullista pikaruokaa.




Aasialaiset ruuat ovat siitä kivoja, että siltä osastolta löytyy "luonnostaan" vegaanisia ruokia ilman, että aineksia oikeastaan tarvitsee ryhtyä soveltamaan. Tämä varmasti on yksi osasyy, miksi aasialaisia ruokia tulee kokattua aika paljon. Toinen syy on tietysti se, että Aasiasta löytyy ihania makuja! En ole ikinä käynyt Aasiassa, mutta erityisesti Thaimaan makujen äärelle olisi ihanaa matkustaa. Kookosmaito, lime, korianteri, inkivääri... niin hyvää!

Nuudelikeitto on mitä näppärin one pot meal, joka valmistuu tosi nopeasti. Jälleen kerran erittäin oiva ruoka kiireisiin arki-iltoihin. Raaka-aineitakin löytää nykyään ihan perusruokakaupoista. Jos et löydä sokeriherneitä, voit hyvin käyttää vaikka tavallisia pakasteherneitä.


Thaimaalainen tofu-nuudelikeitto
(3 annosta)

1 pkt (250 g) maustamatonta tofua
1 rkl öljyä
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
150 g sokeriherneitä (pakaste, käytin Apetitin sugar snapseja)
n. 7 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2-3 rkl punaista currytahnaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
n. 1 rkl soijakastiketta
chiliä
50 g riisinuudeleita
1 rkl limetin mehua
tuoretta korianteria

1. Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofua, kunnes se on kauniin kullanruskeaa.
2. Kuutioi paprika ja hienonna valkosipuli. Puolita sokeriherneet.
3. Laita kattilaan tofukuutiot valkosipuli, vesi, kookosmaito, valkosipuli, inkivääri ja muut mausteet (liemikuutio murennettuna). Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paprika, sokeriherneet ja nuudelit. Keitä noin 3-4 minuuttia. Mausta limetinmehulla. Tarjoa keitto heti tuoreen korianterin kanssa.



You May Also Like

0 kommenttia