Hernesosekeitto

helmikuuta 18, 2017

Kauniin vihreä hernesosekeitto tuo lautaselle tuulahduksen kevättä!



Laskiainen on perinteisesti hernekeittoaikaa. Otan päivittäin lounaseväät töihin, ja lihaton Pirkka Luomu hernekeitto kuuluu vakituiseen eväsvalikoimaani etenkin niinä päivinä, kun en ole jaksanut kokata, eikä pakastimestakaan löydy mitään. Tosi kätevää ja maukastakin. Minä ainakin tykkään hernekeitosta! Ja syön sitä usein muulloinkin kuin laskiaisena.

Koska valmiina löytyy hyvää ja halpaa hernaria, en jaksa keitellä sitä itse. Näin laskiaisen alla haluan kuitenkin postata reseptin vähän erilaiseen hernekeittoon, joka tehdään pakasteherneistä. Pakasteherneet ovat loistava vihannespakaste. Niistä syntyy nopeasti kauniin vihreä ja lempeän makuinen keitto, joka sopii tosi kivasti näin kevättalveen.

Ilokseni voin kertoa, että tämä resepti löytyy myös juuri ilmestyneen Animalia-lehden Vegepalstalta! Sain ennen joulua yhteydenoton ja minulle tarjottiin mahdollisuutta laatia reseptit tämän lehden palstalle. Oli aika yllätys, että minun pieni blogini on noteerattu!




Hernesosekeitto
(4 annosta)

1 (100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
600 g pakasteherneitä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl meiramia
mustapippuria
1 prk (2 dl) kaurakermaa
suolaa


1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.
2. Lisää kattilaan herneet, vesi, murennettu kasvisliemikuutio ja pippuri. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kaurakerma ja mausta maun mukaan suolalla. Kuumenna vielä keitto, mutta älä enää keitä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia