Tomaattinen kasvispannari || Veggie Pancake With Chickpea Flour

by - lokakuuta 02, 2016

Kikhernejauhoista valmistettu tomaattinen kasvispannari on kätevä, maukas ja vieläpä terveellinen arkiruoka.



Facebookin Vegaaniset kasvisruuat -ryhmä on ihan huippu. Ryhmästä olen oppinut yhtä ja toista vegaanisesta ruuasta ja saanut tosi käteviä vinkkejä. Yhden hyvältä kuulostavan idean bongasin vähän aikaa sitten: kikhernejauhoista valmistettu pannari, joka sisältää paseerattua tomaattia ja kasviksia. En varmaan ikinä olisi keksinyt laittaa pannaritaikinaan paseerattua tomaattia, mutta siitä pannari sai tosi hyvän tomaattisen maun. Väristä luonnollisesti tulee näin jännän oranssi.

Lisäsin pannarin päälle paistettua sipulia, valkosipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Myös esim. munakoiso, aurinkokuivattu tomaatti ja oliivit varmasti toimisivat mainiosti. Taikinaan lorautin öljyksi aurinkokuivatuista tomaateista yli jäänyttä öljyä - oiva loppusijoituskohde!

Maukkaita, helppotekoisia ja terveellisiä arkiruokia ei varmaan koskaan ole liikaa, joten kannattaa ihmeessä kokeilla tätä kasvispannaria. Ainakin omassa keittiössäni resepti jää varmasti vakkarikäyttöön. Ja kuten aiemmin olen suositellut, kikhernejauhot saa hyvin edullisesti hankittua aasialaisista ruokakaupoista.




Tomaattinen kasvispannari
(1 pellillinen)

Taikina:
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
2 dl vettä
4 1/2 dl kikhernejauhoja
1/2 dl öljyä (oliivi-, rypsi- tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
mustapippuria

Täytteet:
1 (100 g) sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 (250 g) paprika
250 g kesäkurpitsaa
(oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna)
öljyä
suolaa, pippuria


1. Sekoita kaikki pannaritaikinan ainekset kulhossa. Jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun valmistelet kasvistäytteen.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa pehmeiksi. Lisää paprikat ja paista vielä hetki. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. (Lisää halutessasi oliivit tai aurinkokuivatut tomaatit.)
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä kasvikset tasaisesti taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa kasvipannari salaatin kanssa.

Huom! Minulla on käytössä 50 cm:n liesi. Jos käytät leveämpää mallia, pannarista tulee vähän ohuempi kuin kuvissa.



***************
English summary

You never have too many recipes for good, easy and healthy everyday meals. So here you'll get one more! This veggie pancake is made with chickpea flour which is healthy and protein-rich ingredient. For the patter I also used strained tomatoes which might sound a bit weird but which actually gives very good taste. On the patter you can scatter fried vegetables. I used onion, garlic, zucchini and pepper but also eggplant, sun-dried tomatoes, olives etc. would surely work very well.


Veggie Pancake With Chickpea Flour

1 package (500 g) strained tomatoes
200 ml water
450 ml chickpea flour
50 ml oil (rapeseed, olive or oil from sun-dried tomatoes)
3/4 tsp salt
1 tsp thyme
black pepper

Vegetables:
1 (100 g) onion
2 garlic cloves
250 g zucchini
1 (250 g) pepper
oil
salt, pepper


1. To make the patter, mix all ingredients in a bowl. Let the patter stand while you prepare vegetables.
2. Peel and chop onion and garlic. Dice pepper and zucchini. Heat a small amount of oil on a frying pan and fry onion, garlic and zucchini until soft. Add pepper and keep frying for a couple of minutes. Season with salt and pepper.
3. Cover a baking tray with baking paper and pour the batter on it. Scatter vegetables over the patter. Bake in 200 C for about 25 minutes. Serve fresh salad.

You May Also Like

2 kommenttia

  1. On kätevä ja maukas, kuten ohjeessa sanottiin. Täydellinen vkl-iltaan:-)

    VastaaPoista