Paistettu härkis aasialaisittain

lokakuuta 13, 2016

Paistettu härkis aasialaisittain maustettuna on supernopea ja maukas arkiruoka nuudelien kanssa.

Tämä blogipostaus syntyi erittäin ex tempore, kun pikaisesta keskiviikkoillan ruuasta tulikin aikas hyvää. Roosa nauha -asuun pakattu korianteri houkutteli kaupan heviosastolla (heviosasto on muuten nykyisin virallisesti yleiskieltä!), joten oli äkkiä keksittävä, mihin ruokaan sen upottaisin. Koska nälkä oli jumpan jälkeen iso, halusin jotain supernopeaa ruokaa. Nappasin mukaan Verso Foodin syksyn uutuutta härkistä. Kotijääkaapista löytyivät loput ainekset valmiina, ja lopulta about vartissa ateria olikin jo valmis. Eli paistettua härkistä aasialaisittain ja nuudeleita, olkaa hyvät! Keitin lisäkkeeksi kikhernenuudeleita, koska niitä sattui kaapissa olemaan. Myös riisinuudelit toimisivat varmasti kivasti.

Vaikka tykkään kokeilla uutuustuotteita, härkistä tuli ekaa kertaa ostettua vasta nyt. Syynä on osin varmaan se, että olen yrittänyt käyttää pakastimiin kertyneitä ruokavarastoja, koska nyt kesän jäljiltä pakastimeni ovat varsin pullollaan marjoja. Lisäksi pääsin töissä maistamaan härkistä jo keväällä ennen kuin tuotetta oli lanseerattu. Tuomioni: Erittäin kelpo tuote! Itse asiassa härkis oli jopa vielä parempaa kuin mitä kevään maisteluista muistinkaan. Maistui jopa ihan suoraan paketista. Ainoa harmitus tosin on hinta. Kun kaupan hyllyssä 250 gramman, reilu 4 euroa maksavan härkispaketin vieressä tänäänkin oli tarjolla kilo naudan tarjousjauhelihaa vajaalla 6 eurolla, ei hinta valitettavasti toimi kannustimena valita eettisempää ja ekologisempaa vaihtoehtoa. Mutta maailma muuttuu pikku hiljaa, ja toivottavasti lähivuosina nähtäisiin alkuviikon jauhelihatarjousten lisäksi myös härkis- ja nyhtökauratarjouksia!



Postauksen lisäksi myös kuvat syntyivät erittäin ex tempore keittiön työtason loisteputken alla...


Paistettu härkis aasialaisittain
(2 annosta)

1 ptk (250 g) härkistä (Verso Food)
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kastike:
1 rkl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)
1 rkl sokeria
2 tl paahdettua seesamiöljyä
n. 3/4 tl srirachaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl limen mehua

Lisäksi:
nuudeleita


1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paistele siinä valkosipulia hetki. Varo polttamasta. Lisää härkis ja jatka paistamista, kunnes härkis on kuumentunut.
3. Valuta pannulle kastike ja kääntele härkiksen joukkoon. Lisää lopuksi tuore korianteri. Nauti paistettu härkis nuudelien kanssa.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia