Kermainen suppilovahverokeitto || Creamy Forest Mushroom Soup

by - syyskuuta 09, 2016

Perinteinen suppilovahverokeitto on syysruokaa parhaimmillaan! Kaurakerma tekee keitosta ihanan täyteläisen.






Viime viikonloppuna kävimme kolmen hengen naisporukan voimin tsekkaamassa, löytyykö pääkaupunkiseudun metsistä sieniä - ja löytyihän niitä! Suuntasimme Luukkiin, josta omaan ämpäriini kertyi pari litraa sieniä: pääosin suppiksia, mutta myös pari kantarellia ja muutama mustatorvisieni. Enemmänkin olisi kertynyt, jos suppikset olisivat ehtineet isommiksi kuin yllä olevassa kuvassa. On myönnettävä, etten todellakaan ole mikään mestarisienestäjä, ja sieniä olen oppinut syömään vasta aikuisiällä. Mutta voi sitä aloittelevan sienestäjän onnea, kun saalista löytyy! 

Osasta sieniä valmistin perinteisen, ihanan kermaisen sienikeiton. Tämä ei varsinaista terveysruokaa ole, mutta onneksi voi lohduttautua sillä ajatuksella, että kaurakerman rasva tulee rypsiöljystä ja on siten paljon terveellisempää kuin oikea kerma. :) 


Kermainen suppilovahverokeitto
(4 annosta)

1 l (n. 300 g) suppilovahveroita
1 iso (150 g) sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
4 dl kaurakermaa (Planti)
(suolaa)


1. Hienonna puhdistetut sienet sekä kuorittu sipuli. Haihduta sienistä ylimääräinen neste pois hauduttamalla niitä kattilan pohjalla ilman rasvaa. Kun ylimääräinen neste on haihtunut, lisää öljy ja sipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan.
2. Sekoita sieniseokseen vehnäjauhot. Lisää sen jälkeen vesi, murennettu kasvisliemikuutio sekä mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia.
3. Lisää keittoon kaurakerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Halutessasi soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa hyvän leivän kanssa.




*************
English summary

Last weekend I did a little trip to forest with my friends. Our agenda was to find some wild mushrooms - and we did find some! I picked a couple of liters of mushrooms and use some of them for a creamy mushroom soup. Have to say this is not the healthiest food but luckily oat cream, that I used in this soup, is much healthier than real cream. :) So enjoy!


Creamy Forest Mushroom soup
(4 portions)

1 l (about 300 g) yellow foot mushrooms
1 big (150 g) onion
1 tbsp vegetable oil
2 tbsp wheat flour
500 ml water
1 vegetable stock cube
black pepper
400 ml oat cream
(salt)


1. Chop cleaned mushrooms and peeled onion. Put mushrooms into a kettle and fry them without oil to evaporate excessive liquid from them. Add oil and onion and keep frying until onion is soft.
2. Add flour into the kettle and mix. Then add water, crushed vegetable stock cube and black pepper. Bring to boil and simmer covered for about 5 minutes.
3. Add oat cream and bring soup to boil. Season with salt, if needed. If you want, purée soup with immersion blender. Serve good bread aside.

You May Also Like

0 kommenttia