Raparperipiirakka || Rhubarb Pie

by - kesäkuuta 19, 2016

Tämä helppo ja maukas raparperipiirakka on vegaaninen, munaton, maidoton ja soijaton. Erikoisia aineksiakaan ei tarvita, joten piirakka valmistuu kätevästi vaikka yllätysvieraille.





Koin varsin mukavan perjantaiyllätyksen, kun työkaveri kiikutti töihin nipun raparperia. Olikin jo aika päästä käsiksi tuoreeseen raparperiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä! Aloin jo miettiä vaikka mitä raparperivisioita, mutta lopulta päädyin palaamaan perusasioiden äärelle: "tavalliseen" raparperipiirakkaan. Simppeliä ja hyvää piirakkareseptiä tarvitsee aina, ja mikäpä sitä paitsi olisi herkumpaa kuin uunituore lämmin raparperipiirakka jääätelön kanssa!

Halusin toteuttaa piirakan tällä kertaa ilman soijaa. Itselläni ei ole mitään syitä vältellä soijatuotteita, mutta kaikille ne eivät esimerkiksi allergian vuoksi sovi. Tässäpä siis helposti valmistuva piirakka, joka on vegaanisen lisäksi munaton, maidoton ja soijaton. Muista kuitenkin varmistaa, että käyttämäsi margariini soveltuu kaikille syöjille.





Raparperipiirakka

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
2 1/2 dl kauramaitoa
4-5 dl raparperia pieninä paloina
kanelia

Muruseos:
75 g margariinia
1 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita


1. Sulata margariini pohjataikinaa varten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini ja kauramaito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
2. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Levitä raparperinpalat pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
3. Sekoita muruseosta varten pehmeä margariini, sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.









***************
English summary:

This like rhubarb pie is very typical in Finland. It's soft, fluffy and it's usually served with vanilla ice cream or vanilla sauce. This time I wanted to bake without soy. Personally, I don't have any reasons to avoid soy-based ingredients but soy is still very typical allergen. Significant advantages of this pie are that it's easy make and you don't need any special ingredients for it. So there you go, delicious soy-free, egg-free, dairy-free and vegan rhubarb pie!


Rhubarb Pie

400 ml wheat flour
150 ml sugar
1 tsp vanilla sugar
2 1/2 tsp baking powder
50 g margarine
250 ml oat milk
400-500 ml rhubarb in small bites
cinnamon

Crumble:
75 g margarine
100 ml sugar
150 ml rolled oats


1. Melt margarine for the patter. Combine dry ingredients in a bowl. Add margarine and oat milk and mix well. Grease a pie pan and spread the patter in it.
2. Cut rhubarb into small bites. Put them on the patter. Sprinkle some cinnamon on the top.
3. To make the crumble, mix soft margarine, sugar and oats. Sprinkle on the pie. Bake in 200 C for about 30 minutes. Serve with vanilla ice cream or vanilla sauce.

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Löysin tieni blogiisi sattumalta ja innostuin kovasti :)
    Tosi hyvän näköisiä ohjeita jotka kolahti omaan makumaailmaan tosi kivasti. Odotan innolla lisää ohjeita!
    Herkulliselta tämä raparperipiirakkakin vaikuttaa, raparperista saa kyllä kätevästi tehtyä kaikennäköistä herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jätit kommenttia! Kävinpä itsekin kurkkaamassa blogiasi, josta voisin sanoa aivan samat sanat. :) Tosi mukavaa löytää samanhenkisiä blogeja, ja jäänkin ehdottomasti seurailemaan blogiasi.

      Poista