Pajalan puuro

by - toukokuuta 04, 2016

Vatsaystävällinen ja herkullinen Pajalan puuro maistuu kiireettöminä viikonloppuaamuina. Kun puuroa tekee reilumman satsin, sitä riittää lämmitettäväksi arkiaamuihinkin.

Pajalan puuro on toisille tuttuakin tutumpi, toisille täysin tuntematon. Käsittääkseni Pajalan puuro kuuluu melko vakituisesti erilaisten laitosten, esimerkiksi vanhainkotien ruokalistoille. Osasyynsä on varmasti sillä, että luumuja, pellavaa ja muita terveellisiä aineksia sisältävän puuro laittaa vatsan toimimaan. Tämän lisäksi Pajalan puuro on todellinen herkkupuuro, jota ei pidä lokeroida vain laitosruokaosastoon. Siksi haluan jakaa reseptin teillekin.

 Nytpä siis kattilat kehiin, ja keittelemään ihanan pehmeä puuro viikonloppuaamiaiselle!







Pajalan puuro
(4-5 annosta)

1 litra vettä
2 rkl pellavansiemeniä
10 kuivattua luumua
10 kuivattua aprikoosia
½ dl leseitä (laitoin ruis- ja kauraleseitä)
2 ½ dl neljän viljan hiutaleita
(1/2 tl suolaa)

1. Paloittele luumut ja aprikoosit. Mittaa vesi kattilaan. Laita hedelmät ja pellavansiemenet likoamaan veteen yön yli (8-10 tuntia).
2. Kuumenna vesi-hedelmäseos kiehuvaksi. Lisää hiutaleet ja leseet, ja hauduta puuroa noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Puuron kanssa maistuu kylmä soija- tai kauramaito.




You May Also Like

0 kommenttia