Kinuskinen raparperikakku

toukokuuta 14, 2016

Tässä kakussa kirpeä raparperi saa kaverikseen marjoja sekä pehmeästi kinuskilta maistuvan kuorrutteen.

Viime kesänä tuli taas hamstrattua pakastimeen raparperiä. Yleensä suurimman ilon näistä pakastetuista raparpereista saan seuraavana keväänä, kun suomalaista raparperia ei ihan vielä saa, mutta sesonki alkaa olla lähellä ja raparperileivonnaiset jo houkuttavat leivontapuuhiin.

Hapan raparperi sopii loistavasti yhteen kinuskin kanssa. Kamomillan konditoriasta bongasin idean kinuskinmakuiseen vaahtoon. Siinä soijavispi kuumennetaan fariinisokerin kanssa ja vaahdotetaan kylmänä. Noudatin ohjetta muuten, mutta vähensin vähän sokerin määrää. Jos seos ei jostain syystä meinaa vaahtoutua, voit kokeilla Kamomillan konditorian vinkkiä ja viilentää seosta hetken vielä pakastimessa. Minulla tällaista ongelmaa ei kyllä ilmennyt.

Tuoreet mansikat viimeistelevät kakun. Minulla ei nyt ollut niitä ollut saatavilla, joten hyödynsin pakastimen antimia. Leivoin tätä kakkua myös äitienpäivänä, jolloin lisäsin päälle keon pakastettuja viime kesän vattuja.







Kinuskinen raparperikakku

Pohja:
150 g margariinia
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria

Kinuskivaahto:
1 prk (250 ml) Alpro soijavispiä
2 dl fariinisokeria

Pinnalle:
tuoreita mansikoita tai muita marjoja

1. Aloita kakun valmistus kuorrutuksesta. Mittaa kattilaan soijavispi ja fariinisokeri. Kuumenna seosta, kunnes fariinisokeri on kokonaan liuennut soijavispiin. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä se täysin kylmäksi ensin vesihauteessa ja sitten jääkaapissa.
2. Sulata pohjataikinaa varten margariini ja anna sen hieman jäähtyä. Yhdistä pohjataikinan kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon margariini ja soijajogurtti. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24-26 cm).
3. Pilko raparperi ja sekoita sen joukkoon perunajauho ja sokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle. Voit hieman painella raparpereja, jotta ne uppoavat osittain taikinaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. (Paistoaika on noin-arvio, koska itse käytin pakastettua raparperia. Jos teet samoin, käytä raparperipalat jäisenä. Silloin myös paistoaika pitenee huomattavasti. Minulla kakku taisi olla uunissa jopa 80 minuuttia.)
4. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Vaahdota kylmä kuorrutusseos sähkövatkaimella. Levitä vaahto kakun pinnalle. Lisää päälle vielä tuoreita mansikoita tai muita marjoja.


Saatat pitää näistä

2 kommenttia

  1. Hyvää oli. Käytin Plantin kauravispiä kinuskivaahtoon,kun soijaa ei ollut kaapissa. Lisäsin vaahtoon vähän kanelia, kun kauravispin maku puski liiaksi läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jätit kommenttia! Ja mukavaa kuulla, että maistui noin soveltamallakin. :)

      Poista