Suklaacookiet

by - helmikuuta 27, 2016

Suklaacookiet ovat leivonnainen, joka maistuu kaikille! Nämä cookiet saavat makua suklaan lisäksi myös pähkinöistä.

Suklaacookiet ovat leivonnainen, johon ehdottomasti pitää olla arkistossa resepti siltä varalta, että tekee mieli leipoa jotain nopeasti ja helposti valmistuvaa herkkua. Suklaalla ja hasselpähkinöillä ryyditettyjä cookieita on perheessäni leivottu lukemattomia kertoja lakkiaisiin, rippijuhliin ja ties mihin muihin juhliin. Ja aina ovat tehneet kauppansa!

Alkuperäinen ohje on Valion leivontakirjasta, jonka sain joululahjaksi joskus muinoin ollessani koululainen. Tuolloin kokkaus- ja leivontaintoni alkuvuosina kyseistä kirjaa tuli hyödynnettyä ahkerasti, koska netistähän tuolloin ei ruokainspiraatiota juuri etsitty. Muunsin alkuperäisen reseptin vegaaniseksi, ja herkkua tuli näinkin! Jos kekseistä haluaa oikein suklaisia, voinee suklaan määrää vielä ehkä hivenen lisätä. Hasselpähkinän tilalla taikinaan sopivat myös esimerkiksi suolapähkinät. 






Suklaacookiet
(noin 25 kpl)

100 g margariinia (esim. Sunnuntai tai Pirkka)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 rkl kasvimaitoa
100 g hasselpähkinöitä
170 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
½ tl soodaa


1. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä margariini sekä sokeri ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon kasvimaito. Sekoita keskenään karkeaksi rouhitut pähkinät ja suklaa sekä muut kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan. 
2. Nostele kahden lusikan avulla pieniä kokkareita pellille. Jätä väleihin reilusti leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 9-10 minuuttia.



You May Also Like

0 kommenttia