Bataatti-tofupannu

tammikuuta 17, 2016

Näin talvipakkasilla mausteiset ruuat tuntuvat ihanan lämmittäviltä. Sen takia tulee tavallistakin enemmän kokkailtua esimerkiksi intialaisittain maustettua ruokaa. Myös tämä bataatti-tofupannu varmasti tekee kauppansa näillä keleillä. Jos kuitenkin teet ruokaa tomaattien ollessa edullisia, voit korvata reseptissä olevan tomaattimurskan tuoretavaralla. 

Olen syönyt bataatti-tofupannua sellaisenaan, mutta epäilemättä tuore naanleipä sopisi hyvin sen kanssa. En oikein tiedä, onko "pannu" oikeaoppinen nimi ruualle, jota haudutetaan valmistuksen aikana - mutta sellainen se nyt saa luvan olla! Hyvää ja helppoa on ainakin. :)






Bataatti-tofupannu
(noin 2 annosta)

1 (n. 600 g) bataatti
1 pkt (250 g) tofua
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
pala tuoretta inkivääriä
1 rkl öljyä
n. 1 ½ rkl currytahnaa (esim. Pirkka tandoori)
1 tl juustokuminaa
n. ¾ tl suolaa
2 dl tomaattimurskaa (tai muutama tuore tomaatti)
2 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria hienonnettuna


1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuutioi myös tofu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia hetki. Pyöräytä joukkoon currytahna ja juustokumina. Lisää tofu ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää kasariin loput ainekset korianteria lukuun ottamatta. Anna hautua kannen alla hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kunnolla kypsää ja ylimääräinen neste haihtunut. Sekoita välillä.
3. Ripottele valmiin ruuan pinnalle reilusti tuoretta korianteria. Tarjoa sellaisenaan tai tuoreen naanleivän kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia