Avokadopasta + esittelyssä Vegaanin keittiössä -keittokirja

tammikuuta 10, 2016

Suosittu avokadopasta taipuu erinomaisesti vegaaniseksi versioksi Vegaanin keittiössä -kirjan ohjeella.

Hoksasin, etten ole blogissani vielä lainkaan hehkuttanut Chocochilin Elinan Vegaanin keittiössä -keittokirjaa. En omista kovin montaa keittokirjaa (vaikkakin niiden selailu on kyllä mieliharrastuksiani), mutta tämän opuksen hankin heti sen ilmestyttyä syksyllä 2014. Olen monta vuotta seurannut Chocochili-blogia, ja se on ehdottomasti lempiruokablogini ja samalla myös yksi suosituimmista suomalaisista ruokablogeista. Elina on konkarivegaani, ja blogi onkin opettanut minulle yhtä jos toista kasvisruuasta. Lisäksi Elinan ruuanlaittotyylissä on paljon samaa kuin omassani, joten ehkä siksikin blogi on tuntunut niin itselle sopivalta.

Vegaanin keittiössä jatkaa samaa linjaa Chocochilin kanssa: herkullisia ja sopivan simppeleitä reseptejä, jotka pohjautuvat monipuolisesti eri kasviksiin. Kirjassa kannustetaan käyttämään raaka-aineita sesonkien mukaan, eivätkä reseptit muutenkaan sisällä maltaita maksavia raaka-aineita, joten reseptit sopivat laihemmallekin kukkarolle. Mainittava on myös kirjan kuvat, jotka ovat kerrassaan aivan upeita ja houkuttelevia! Vegaanin keittiössä on ollut varsin suosittu, ja ymmärtääkseni siitä on tulossa piakkoin jo neljäs painos. Suosittelen siis lämpimästi, jos et vielä ole hankkinut kirjaa!

Koska avokadot ovat nyt sesongissa, pienenä teaserina julkaisen kirjasta Elinan version avokadopastasta, jota on tullut kokattua useampaankin otteeseen. Tässä versiossa maistuvat avokadon lisäksi tuore basilika ja sitruuna. Kirjan alkuperäinen ohje on nimeltään pähkinä-avokadopasta, ja siinä pastan pinnalle paahdetaan pähkinäsekoitusta. Korvasin pähkinät nyt pinjansiemenillä, kun niitä sattui olemaan kaapissa. Lisäsin avokadokastikkeeseen myös hiukan chiliä potkuksi. Pastana käytin Risentan soijapapupastaa, joka sisältää proteiinia huikeat 44 g/100 g ja on lisäksi gluteenitontakin. Ei valkoisen vehnähöttöpastan veroista (tietenkään), mutta mielestäni kelpo vaihtoehto, jos kaipaa terveellisempää vaihtoehtoa. Tuotetta löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista.










Avokadopasta
(4 annosta)

nauhapastaa
4 pientä avokadoa
iso kourallinen basilikanlehtiä
3/4 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 sitruunan mehu (noin 2 rkl)
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
chiliä (oma lisäykseni)
2 dl pähkinäsekoitusta (laitoin sopivasti pinjaniemeniä)
tuoretta basilikaa koristeluun

1. Pane pasta kiehumaan.
2. Soseuta pastan kiehuessa avokadot, basilikanlehdet ja auringonkukansiemenet sauvasekoittimella. Lisää raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, oliiviöljy ja hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paahda pähkinät kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
4. Kaada pastasta vesi pois ja sekoita avokadokastike joukkoon. Ripottele pinnalle pähkinät ja koristele annokset basilikalla. Tarjoa heti.

(Resepti: Elina Innanen / Vegaanin keittiössä.)




Saatat pitää näistä

0 kommenttia