Paahdettu punajuuri-linssisalaatti

by - joulukuuta 11, 2015

Olen aivan hurahtanut itsetehtyyn mantelifetaan! Se sopii oivasti salaatteihin, ja yhteen sellaiseen se nyt päätyikin juuresten ja linssien kanssa. 

Tähän aikaan vuodesta kannattaa ehdottomasti tehdä ruokaa upeista kotimaisista juureksista, jotka ovat nyt parhaimmillaan. Uunissa makeiksi ja pehmeiksi paahtuneet juurekset ovat aivan ihana makupari suolaisen mantelifetan kanssa. Maukkaat belugalinssit tekevät salaatista ruokaisan. Paahdettu punajuuri-linssisalaatti maistuu sellaisenaan ateriana tai vaikka joulupöydässä! Joka tapauksessa suosittelen testaamaan.

Kuvassa salaatti on tehty punajuurista ja palsternakoista, mutta useammin olen valmistanut sen pelkistä punajuurista. Kummallakin tavalla lopputulos on herkullinen! Olen valmistanut salaattia monenmoisiin kekkereihin ja se on aina saanut kehuja.





Paahdettu punajuuri-linssisalaatti

(4-5 annosta)

Juurekset

1,2 kg punajuuria (tai noin 700 g punajuuria + 500 g palsternakkaa)
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa siirappia
1 rkl valkoista balsamicoa
¾ tl suolaa
mustapippuria

Linssit

2 1/2 dl belugalinssejä
7 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1 ½ rkl sitruunamehua
ripaus sokeria

Lisäksi

rucolaa
1 annos mantelifetaa



  1. Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita lohkot uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, balsamico ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. (Jos käytät punajuurten lisäksi myös palsternakkaa, toimi näin: Kuori ja paloittele punajuuret ja palsternakat. Sekoita puolet öljystä, siirapista, balsmicosta, suolasta ja pippurista kulhossa. Pyöräytä punajuuret marinadissa ja levitä uunipellin toiselle puolelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Mausta palsternakat samoin kuin punajuuret. Ota pelti uunista ja lisää palsternakat toiselle puolelle peltiä. Jatka paistamista noin 20 min, kunnes juurekset ovat kypsiä. Kun pidät juurekset näin omilla puolillaan, palsternakat eivät värjäydy punaisiksi.)
  2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää linssit. Keitä kypsiksi noin 20 minuuttia ja valuta. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää muiden marinadiainesten kanssa lämpimien linssien joukkoon.
  3. Levitä kerroksittain tarjoiluvadille tai kulhoon juureksia, linssejä, rucolaa ja murennettua mantelifetaa. Salaatti maistuu lämpimänä, haaleana tai kylmänä.




You May Also Like

0 kommenttia