Paahdettu juures-linssisalaatti

by - joulukuuta 11, 2015

Olen aivan hurahtanut itsetehtyyn mantelifetaan! Se sopii oivasti salaatteihin, ja yhteen sellaiseen se nyt päätyikin juuresten ja linssien kanssa. 

Tähän aikaan vuodesta kannattaa ehdottomasti tehdä ruokaa upeista kotimaisista juureksista, jotka ovat nyt parhaimmillaan. Uunissa makeiksi ja pehmeiksi paahtuneet juurekset ovat aivan ihana makupari suolaisen mantelifetan kanssa. Maukkaat belugalinssit tekevät salaatista ruokaisan. Paahdettu juures-linssisalaatti maistuu sellaisenaan ateriana tai vaikka joulupöydässä! Joka tapauksessa suosittelen testaamaan.





Paahdettu juures-linssisalaatti
(4-5 annosta)

Juurekset:
750 g punajuuria + 500 g palsternakkaa (tai vastaava määrä pelkkiä punajuuria)
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
2 rkl valkoista balsamicoa
¾ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Linssit:
2 1/2 dl belugalinssejä
7 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1 ½ rkl sitruunamehua
ripaus sokeria

Lisäksi
rucolaa
1 annos mantelifetaa


1.  Kuori ja paloittele punajuuret ja palsternakat. Sekoita puolet öljystä, hunajasta, balsmicosta, suolasta ja pippurista kulhossa. Pyöräytä punajuuret marinadissa ja levitä uunipellin toiselle puolelle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Mausta palsternakat samoin kuin punajuuret. Ota pelti uunista ja lisää palsternakat toiselle puolelle peltiä. Jatka paistamista noin 20 min, kunnes juurekset ovat kypsiä. Kun pidät juurekset näin omilla puolillaan, palsternakat eivät värjäydy punaisiksi. (Jos et jaksa kikkailla kaksien eri juuresten kanssa, käytä pelkästään punajuuria.)
2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää linssit. Keitä kypsiksi noin 20 minuuttia ja valuta. Hienonna valkosipulinkynsi ja mausta linssit.
3. Levitä kerroksittain tarjoiluvadille tai lautasille lämpimiä juureksia ja linssejä sekä rucolaa ja murennettua mantelifetaa. Tarjoa heti. 

Vinkki! Vaihtoehtoisesti voit antaa juuresten ja linssien jäähtyä, koota salaatin vasta sitten ja tarjota sen kylmänä. Linssit kannattaa kuitenkin maustaa jo lämpiminä, jolloin niistä tulee maukkaampia. Jos et jaksa kikkailla kaksien eri juuresten kanssa, voit käyttää myös pelkkiä punajuuria.



You May Also Like

0 kommenttia