Taatelivispipuuro

marraskuuta 07, 2015

Lähestyvä joulu herättelee aina taatelihimoni, joka yleensä kesäaikana piileskelee taka-alalla. (Kyllähän jo marraskuun alussa saa alkaa fiilistellä joulun aikaa!?) Tuoreet taatelit ovat ihania teen tai glögin kanssa, mutta tykkään kovasti taateleista myös leivonnaisissa ja ruuissa. Tosi usein pilkon kuivattuja taateleita myös granolaan

Taatelihimoissani sain idean kokeilla taatelivispipuuroa, joka ei ainakaan pikaisen googletuksen perusteella ole kovin yleinen vispipuuron variaatio. Hyvää tästä kuitenkin tuli! Taatelit ovat luonnostaan tosi makeita, eli lisämakeutusta puuroon ei välttämättä tarvita. Taatelivispipuuron kanssa maistuu kylmä kasvimaito, esimerkiksi soija- tai kauramaito. Jos puuron tarjoaa jälkkärinä, kaveriksi sopisi varmasti myös vaniljakastike.







Taatelivispipuuro
(4 annosta)

1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
1 l vettä
1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
1 tl kanelia
(sokeria)

1. Pilko taatelit ja laita ne kattilaan. Mittaa päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Kaada mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla vispilällä hyvin sekoittaen. Keitä kannen alla välillä sekoittaen noin 7 minuuttia. Lisää kaneli ja anna puuron jäähtyä jääkaappikylmäksi.
3. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Makeuta tarvittaessa. Taatelivispipuuron kanssa maistuu kylmä kasvimaito. Jos tarjoat puuron jälkiruokana, vaniljakastike sopii myös.








Saatat pitää näistä

0 kommenttia