Amerikkalainen porkkanakakku

marraskuuta 22, 2015

Porkkanakakku on leivonnainen, jota yleensä innostunut leipomaan jossain vaiheessa syksyä. Se sopii hyvin juuri tällaisen harmaan marraskuisen viikonlopun piristykseksi, kun ihanat mausteet ja pähkinät luovat jo hiukan jouluista fiilistä.

Inspiraationa tähän kakkuun oli Emily Mainquistin Vegeherkkuja-leivontakirja, josta leivoin taannoin jo vegaanisia maapähkinävoibrownieita. Emilyn porkkanakakkuresepti houkutteli, koska kakun luvattiin olevan todella mehevä. Päädyin lopulta muokkailemaan ohjetta aika paljonkin, mutta tosi herkullinen ja mehevä kakusta tuli!

Juttuna kakussa ovat mm. kookoshiutaleet, rouhitut pähkinät ja ananasmurska, joita ei ihan joka porkkankakussa ole. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi tullut rusinoitakin, mutta ne jätin pois. Kuorrutukseen käytin Tofutti-merkkistä soijatuorejuustoa, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Se toimikin varsin mainiosti, joten tuote päätyy ostoskoriini varmasti jatkossakin. Ainoa miinus on se, että Tofutti on aika hintavaa. Tein kakun halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan, jolloin siitä tuli korkeampi ja siten näyttävämpi kuin laakeammassa vuoassa tehtynä. Kokosin kakun naked cake -tyyliin, eli jätin reunat kuorruttamatta. Tämä tyyli sopiikin meikäläiselle, sillä en todellakaan kuulu niihin, jotka väkertävät kakkuihinsa silkinsileät kuorrutukset ja marsipaanikoristeet. :)

Tässä siis tosi mehevä ja herkullinen porkkanakakku, joka on maidoton, munaton ja vegaaninen!









Amerikkalainen porkkanakakku

(munaton, maidoton, vegaaninen)

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 1/2 dl kookoshiutaleita
2 dl (n. 100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
2 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl rypsiöljyä
225 g (n. 5 dl) porkkanaa raastettuna
1 tlk (227 g/140 g) ananasmurskaa valutettuna
1/2 dl ananasmurskan lientä

Täyte ja kuorrutus:
1 rs (225 g) soijatuorejuustoa (Tofutti)
100 g margariinia
2 tl vaniljasokeria tai 1/4 tl vaniljajauhetta
4 dl tomusokeria
2 tl sitruunankuorta raastettuna

Pinnalle:
saksanpähkinöitä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kosteat aineet. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi.
2. Kaada taikina margariinilla voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 55-60 minuuttia.
3. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi. Sekoita joukkoon pehmeä margariini sekä vaniljasokeri, tomusokeri ja sitruunankuori.
4. Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa kahtia. Aseta alin kerros tarjoiluvadille ja levitä sille puolet kuorrutuksesta. Aseta päälle toinen kerros ja levitä sille loput kuorrutuksesta. Viimeistele pähkinöillä.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia