Munakoiso-kikhernesalaatti

marraskuuta 02, 2015

Munakoiso on Suomessa hiukan vähemmän käytetty, mutta aivan upea raaka-aine. Joskus aikaisemmin munakoisoille suositeltiin itketystä kitkeryyden poistamiseksi, mutta nykylajikkeet ovat maultaan mietoja, eivätkä itketystä enää kaipaa. Tämä tietysti tekee käytöstä paljon helpompaa ja nopeampaa. Tärkeää on kuitenkin se, että munakoison kypsentää kunnolla pehmeäksi. Muuten lopputuloksena on sitkeä kuminen koostumus, joka ei tosiaankaan tunnu suussa miellyttävältä.

Tässä salaatissa yhdistyvät Lähi-idän maut ja raaka-aineet. Munakoiso, kikherneet, tahini, juustokumina, sitruuna - niin ihanat yhdessä! Comboon olisi oivasti sopinut vielä tuore korianteri, jota ei nyt juuri kokkaushetkellä sattunut löytymään kotoa. Ruokaisamman aterian salaatista saa, kun sen seurana nauttii vaikka hummusleipiä.








Munakoiso-kikhernesalaatti
(2 annosta)

1 munakoiso
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä (esim. Pirkka)
1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
mustapippuria

Kastike:
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Salaattipohja:
jääsalaattia
(tuoretta korianteria)
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja


1. Kuutoi munakoiso ja hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Paista munakoisoja ja valkosipulia noin 5 minuuttia, kunnes munakoisot ovat ruskistuneet ja pehmenneet. Lisää valutetut, huuhdellut kikherneet sekä mausteet ja jatka paistamista, kunnes kikherneet ovat kuumentuneet.
2. Revi tai leikkaa salaatti. Puolita miniluumutomaatit. Aseta ne suoraan lautasille tai laakeaan tarjoiluastiaan.
3. Sekoita kastiketta varten tahini ja sitruunamehu. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Valuta kastiketta salaatin päälle tai tarjoa se erikseen. Salaatin kanssa maistuu hyvä leipä ja hummus.





Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Ihanan läheisiä makuja minulle:-)Täällähän munakoisoa käytetään todella ahkerasti ja olenkin usein postannut munakoisosta

    VastaaPoista
  2. Ihanan läheisiä makuja minulle:-)Täällähän munakoisoa käytetään todella ahkerasti ja olenkin usein postannut munakoisosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munakoiso on ihanaa! Ihastuin siihen ja muihin Lähi-idän makuihin, kun olin Torontossa au pairina israelilaisessa perheessä. Siitä lähtien olen haaveillut matkasta Israeliin ihanien makujen äärelle...

      Poista