Härkäpapurouhepihvit

marraskuuta 25, 2015

Kätevä härkäpapurouhe sopii hyvin pihvien valmistukseen. Härkäpapurouhepihvit ovat oivaa arkiruokaa.

Jatketaanpa Ruokakonttuurin arkiruokateemaa makoisien härkäpapurouhepihvien muodossa! Härkäpapurouheesta pihvit muodostuvat näpsäkästi, sillä liottamista ei tarvita. Taikinan voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi, jolloin seuraavana iltana ruoka valmistuu nopeasti. Paistoin pihvit pannulla öljyssä, mutta jos pihveistä haluaa kevyempiä, voi ne toki kypsentää uunissakin. Silloin pihvit voi halutessaan sivellä öljyllä ja kääntää paiston puolivälissä. Pannulla öljyssä paistamalla lopputulos on kuitenkin paljon maukkaampi, ja mielestäni sen voi myös hyvillä mielin sallia itselleen, kun pihvit muuten sisältävät rasvaa hyvin vähän.

Härkäpapurouhepihvien kaverina maistuu esimerkiksi perunamuusi, mutta tällä kertaa paahdoin uunissa ihanaa hokkaido-kurpitsaa ja paistoin pannulla lehtikaalia. Sekoitin soijajogurtista vielä kylmän kastikkeen pihveille. Alun perin en aikonut laittaa kastikkeesta reseptiä blogiin lainkaan, mistä syystä kastikkeeseen ei nyt valitettavasti tullut mukaan mitään mittoja. Mutta maistelellenhan ruokaa kannattaa aina muutenkin tehdä. :)




Härkäpapurouhepihvit
(noin 10 kpl)

2 dl härkäpapurouhetta (Vihreä Härkä)
4 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl öljyä
1 porkkana
1 dl kaurajauhoja*
1/2 - 3/4 tl suolaa
mustapippuria
ripaus valkopippuria
1 tl timjamia
1/2 tl srirachaa tai muuta chiliä

Jogurttikastike:
maustamatonta soijajogurttia
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
sokeria tai hunajaa
sinappia
tuoretta tai kuivattua timjamia


1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää härkäpapurouhe. Keitä noin 8 minuuttia ja valuta siivilässä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Kuori porkkana ja raasta se hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan levätä ainakin puolisen tuntia, jotta kaurajauho turpoaa.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja annostele kahden lusikan avulla taikinaa pannulle pihveiksi. Paista kypsäksi kummaltakin puolelta.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa pihvien kanssa.

* Valmistin kaurajauhot jauhamalla kaurahiutaleita blenderissä.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia